Zomeroogst : Lukas Art in Flanders levert beelden voor 2 nieuwe bijzondere publicaties

Zomeroogst : Lukas Art in Flanders levert beelden voor 2 nieuwe bijzondere publicaties

Naar aanleiding van de unieke restauratie van het Lam Gods in het MSK loopt in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster een opmerkelijke tentoonstelling over dit meesterwerk. Vorige week werd naar aanleiding hiervan de catalogus 'Het Lam Gods ont(k)leed!' voorgesteld.  Dit werk is een rijk geïllustreerd drietalig werk en telt 132 pagina’s.

 

Lukas-Art in Flanders leverde hiervoor een 45-tal beelden. Naar aanleiding van de restauratie zal Lukas Art in Flanders na elke afgewerkte fase nieuwe opnamen maken van het beroemde kunstwerk. Lukas is de unieke aanbieder van de beelden van het Lam Gods wereldwijd en levert hierbij een belangrijke bijdrage aan het verder ontsluiten van dit topstuk uit het Vlaams kunstpatrimonium.

 

Een tweede recent voorgestelde publicatie is Baza(a)r Belg(i)e, de 100 boeiendste Belgische kunstwerken volgens Claude Blondeel. Naar aanleiding van het einde van de carriere van recensent, schrijver en kunstcriticus Claude Blondeel stelde hij een boek samen en vertelt hij over zijn 100 “Coups de coeur” voor beeldende kunsten, film, fotografie, architectuur, literatuur… Het boek werd uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts in samenwerking met Klara en Cobra. De tentoonstelling “Bazaar België”, de 100 boeiendste Belgische kunstwerken volgens Claude Blondeel” loopt in De Centrale/ La Centrale/Central For Contemporary Art, Sint-Katelijneplein 44 in 1000 Brussel tot 29 september. Meer inforrmatie : http://www.borgerhoff-lamberigts.be/boeken/p/detail/bazaar-belgie

 

Lukas-Art in Flanders leverde een groot aantal van de beelden uit de collecties van KMSKA, MSK, Muzee. Als beeldbank voor de collecties uit de Vlaamse musea beschikken we over een groot aantal hoge resolutiebeelden die deel uitmaken van dit boek.

 

 

 

 

PDF-pictogram lam_gods_catalogus.pdfTerug naar overzicht